CLT-talo

Vastaako CLT-talo unelmaasi kotisi seinärakenteena?

Useille asiakkaistamme CLT-talo on jo ollut ratkaisu toteuttaa oman näköisensä, viihtyisä ja kaunis koti tai vapaa-ajan asunto.

Olemme toteuttaneet asiakkaillemme CLT-rakenteisia omakotitalo-, rivitalo- ja vapaa-ajan asunto -kohteita.

Ekologinen ja terve CLT-talo

CLT valmistetaan kokonaiskestävästi kasvatetusta puusta ja sen liimauksessa käytetään ympäristöystävällistä, allergiavapaata, formaldehyditöntä polyuretaaniliimaa. Terveellinen sisäilma ja puusta huokuva kodikkuus luovat puitteet kodille, jossa on hyvä olla.

 

Vaativan arkkitehdin valinta

CLT-rakenteella toteutuvat haastavatkin ratkaisut ja siihen on yhdistettävissä lasi-, teräs- ja betoni -rakenteita.

CLT antaa myös sisustajan ideoille runsaasti mahdollisuuksia – puupinta voi jäädä näkyviin, se voidaan urittaa paneelia jäljitteleväksi, joihinkin seiniin voidaan asentaa levyt ja tapetoida jne.

CLT voidaan asentaa myös turvalliseksi kantavaksi rakenteeksi ja viimeistellä pinnat levyllä tai tapetilla. Julkisivuissa voidaan yhdistää CLT-puupintaa ja paneeliverhousta.

 

CLT-talopaketti vaikka muuttovalmiina

Voit valita laadukkaat kalusteet ja sisustusmateriaalit taloosi, me toteutamme perheenne uuden kodin aina muuttovalmiiksi saakka. Rakentamisessa käytämme ainoastaan M1 päästöluokan materiaaleja. Valmiusasteen voit valita runkovalmiista aina muuttovalmis -toimitukseen saakka.

CLT-talo tehtynä haluamaasi valmiuteen

Teemme kotisi juuri niin valmiiksi, kun haluat – aina runkotoimituksesta muuttovalmiiseen.

Tutustu toimituslaajuuksiin

Henura osana kokonaiskestävää metsien hoitoa

Käytämme rakennusmateriaaliksi vain parasta ja laatuluokiteltua puuta rasittamatta metsää.  

Huolehdimme osaltamme, että seuraavat Metsäkeskuksen ohjeistukset täyttyvät puun käytössä.

Metsien käytössä sovitetaan yhteen esimerkiksi puuntuotannolliset sekä luonnon monimuotoisuutta, virkistyskäyttöä, riistanhoitoa ja maisemanhoitoa edistävät ja lisäävät toimet. Metsien merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä hiilensitojana sekä hiilinieluina ja -varastoina on osa metsien käsittelyä.

Ilmastokestävässä metsänhoidossa huolehditaan suunnitelmallisesti ja aktiivisesti puuston elinvoimaisuudesta ja hyvästä kasvukunnosta. Hoidettu, elinvoimainen, terve ja hyvässä kasvukunnossa oleva metsä toimi tehokkaana hiilinieluna ja pystyy samalla sopeutumaan paremmin ilmastonmuutoksen mukanaan tuomiin ääreneviin sääoloihin ja tuhoriskeihin.

(Lähde: Metsäkeskus, www.metsakeskus.fi)

Kysy minulta lisää!

Matti Timlin, Henura Oy
Matti Timlin
040 527 4294

Neljä rakennetta – yksi tekijä

Meillä on laaja kokemus ja osaaminen erilaisten omakotitalojen rakentamisesta perinteisestä hirsirakenteesta vankkaan kivitaloon.

1.

Perinteinen puutalo

Puutalo eli puurunkoinen omakotitalo on käytetyin rakenne omakotitaloissa.

Puutalon rakenne perustuu vahvaan puurunkoon, jonka tuplarunkoratkaisulla huolehditaan mm höyrynsulun ehjänä pysyminen sähkörasioiden ja johdotusten kohdalla.

Puutaloissa käytämme puukuitueristettä ilmansulkupaperin kanssa. Näin syntyy vertaansa vailla oleva ekologinen rakennekokonaisuus!

2.

Ekologinen hirsitalo

Hirsitalon rakentaminen sekä perinteisestä että painumattomasta hirrestä on meille tuttua.

Hirsirakentaminen on oma taiteenlajinsa, joka edellyttää laajaa tuntemusta puusta ja sen ominaisuuksista.

Hirsitalojen ja vapaa-ajan asuntojen eristeenä käytämme puukuitueristettä ilmansulkupaperin kanssa. Näin syntyy vertaansa vailla oleva ekologinen rakennekokonaisuus!

3.

Luonnollinen CLT-talo

CLT (Cross laminated timber = monikerroslevy) on massiivipuurakenne, jolla toteutuvat monimutkaisetkin arkkitehtuuriset ratkaisut ekologista rakennetta unohtamatta.

CLT-rakenteiseen omakotitaloon on yhdistettävissä laajasti erilaisia lasi-, teräs- ja betoni -rakenteita lujan rakenteensa vuoksi.

Käyttämämme korkealaatuiset CLT-levyt valmistetaan kestävästi kasvatetusta puusta, jonka liimauksessa käytetään vain ympäristöystävällistä ja allergiavapaata polyuretaaniliimaa.

Terveellinen sisäilma ja puusta huokuva kodikkuus luovat puitteet kodille, jossa on hyvä olla.

4.

Paikallaan muurattu kivitalo

Paikalla muurattu kivitalo on monelle unelma ja yksi elämän tärkeimmistä hankkeista.

Kivitalon loistava energiatehokkuus, hyvä ääneneristävyys sekä korkea jälleenmyyntiarvo tekevät kivitalosta halutun ratkaisun.

Harkkorakenne on tiivis ja hyvin lämpöä varaava ja se tasaa lämmönvaihteluita talon sisällä.

Ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous!