Puutalo – puurunkoinen omakotitalo

Onko puutalo sinun ratkaisusi oman kodin valmistamisessa?

Se on ylivoimaisesti eniten käytetty toteutustapa talon ulkoseinissä. Puutalon rakenne perustuu vahvaan puurunkoon, jonka tuplarunkoratkaisulla huolehditaan mm höyrynsulun ehyenä pysyminen sähkörasioiden ja johdotusten kohdalla.

Puutalossa käytämme vain ensiluokkaisia, ekologisia materiaaleja

Puutalossa käytetään ainoastaan lujuusluokiteltua, mitallistettua puuta, joka on kerätty suomalaisista metsistä kokonaiskestävän metsänhoidon periaatteita noudattaen.

Kun talon lämmöneristeenä käytetään puukuitupohjaisia eristeitä yhdessä ilmansulkupaperin kanssa, saadaan aikaan ekologinen rakennekokonaisuus, joka toimii hiilinieluna.

Rakenne on tällöin myös hengittävä ja tasaa ilmankosteuksia sisätiloissa.

Puutalon valmiusaste niin kuin sinä sen haluat

Voit valita laadukkaat kalusteet ja sisustusmateriaalit taloosi, me toteutamme perheenne uuden kodin aina muuttovalmiiksi saakka. Rakentamisessa käytämme ainoastaan M1 päästöluokan materiaaleja.

Valmiusasteen voit valita runkovalmiista aina muuttovalmis -toimitukseen saakka.

Tutustu toimituslaajuuksiin

Rakenteet kuivana koko rakentamisen ajan

Perinteinen toteutustapa puutalolle oli se, että rakennus kohosi runkotolppa kerrallaan, kunnes lopulta päästiin nostamaan kattoristikot ja väkertämään kattoa suojaamaan säältä ja kosteudelta. Tämä vei kohtuuttoman pitkän ajan ja puurunko
oli koko prosessin ajan säiden armoilla.

Henuran kehittämä puutalon rakennustapa perustuu rakenneosien pitkään esivalmistamiseen – Vesikatto rakennetaan perustuksen päällä valmiiksi päätykolmioiden ja ristikon kantojen verhoiluja ja räystäitä myöten.

Ulkoseinäelementit valmistetaan suojattuna maassa ulkoverhousvalmiiksi elementeiksi.

Nostopäivän aikana talo nousee vesikattovalmiuteen

Näin varmistuu rakenteiden kuivana pysyminen ja rakentaminen jatkuu ripeällä aikataululla eteenpäin!

Kysy minulta lisää!

Matti Timlin, Henura Oy
Matti Timlin
040 527 4294

Neljä rakennetta – yksi tekijä

Meillä on laaja kokemus ja osaaminen erilaisten omakotitalojen rakentamisesta perinteisestä hirsirakenteesta vankkaan kivitaloon.

1.

Perinteinen puutalo

Puutalo eli puurunkoinen omakotitalo on käytetyin rakenne omakotitaloissa.

Puutalon rakenne perustuu vahvaan puurunkoon, jonka tuplarunkoratkaisulla huolehditaan mm höyrynsulun ehjänä pysyminen sähkörasioiden ja johdotusten kohdalla.

Puutaloissa käytämme puukuitueristettä ilmansulkupaperin kanssa. Näin syntyy vertaansa vailla oleva ekologinen rakennekokonaisuus!

2.

Ekologinen hirsitalo

Hirsitalon rakentaminen sekä perinteisestä että painumattomasta hirrestä on meille tuttua.

Hirsirakentaminen on oma taiteenlajinsa, joka edellyttää laajaa tuntemusta puusta ja sen ominaisuuksista.

Hirsitalojen ja vapaa-ajan asuntojen eristeenä käytämme puukuitueristettä ilmansulkupaperin kanssa. Näin syntyy vertaansa vailla oleva ekologinen rakennekokonaisuus!

3.

Luonnollinen CLT-talo

CLT (Cross laminated timber = monikerroslevy) on massiivipuurakenne, jolla toteutuvat monimutkaisetkin arkkitehtuuriset ratkaisut ekologista rakennetta unohtamatta.

CLT-rakenteiseen omakotitaloon on yhdistettävissä laajasti erilaisia lasi-, teräs- ja betoni -rakenteita lujan rakenteensa vuoksi.

Käyttämämme korkealaatuiset CLT-levyt valmistetaan kestävästi kasvatetusta puusta, jonka liimauksessa käytetään vain ympäristöystävällistä ja allergiavapaata polyuretaaniliimaa.

Terveellinen sisäilma ja puusta huokuva kodikkuus luovat puitteet kodille, jossa on hyvä olla.

4.

Paikallaan muurattu kivitalo

Paikalla muurattu kivitalo on monelle unelma ja yksi elämän tärkeimmistä hankkeista.

Kivitalon loistava energiatehokkuus, hyvä ääneneristävyys sekä korkea jälleenmyyntiarvo tekevät kivitalosta halutun ratkaisun.

Harkkorakenne on tiivis ja hyvin lämpöä varaava ja se tasaa lämmönvaihteluita talon sisällä.

Ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous!